Skip to main content

For at oprette et personligt budget skal du vide, hvor mange penge du tjener, og hvor de går hen. Ved at trække dine udgifter fra din indkomst, vil du finde ud af, hvor dine penge går hen – hen imod tilbagebetaling af gæld, personlige udgifter eller opsparing. Dit budget bør have fire hovedkategorier: personligt forbrug, tilbagebetaling af gæld og nødopsparing. Ved at bruge denne struktur vil du vide, hvor meget du komfortabelt kan bruge hver måned. Så vil du være i stand til at planlægge for fremtiden og undgå overforbrug.

Opret et personligt budget

Det første skridt til at oprette et personligt budget er at beregne din månedlige indkomst. Denne indkomst bør komme fra en række forskellige kilder, herunder din lønseddel eller løn, udbytte, renter, lejeindtægter og andre investeringer. Du bør også inkludere skatter og tilbageholdelse af social sikring. Du bliver sandsynligvis nødt til at betale disse, men andre indkomstkilder kan ikke. Målet er at bestemme, hvor mange penge du realistisk kan bruge hver måned. Derefter kan du begynde at evaluere dine mål og foretage justeringer i overensstemmelse hermed.

Oprettelse af et budget vil gøre det nemmere at se, hvor du kan skære ned på dit forbrug. Det er et bevist faktum, at hvis du skriver dine mål ned, har du 80 procents chance for at nå dem. Næste skridt er at gennemgå din nuværende situation og skrive ned, hvad du gerne vil spare hver måned. Uanset om det er at lave en kop kaffe eller planlægge pensionering, vil nedskrivning af dine mål hjælpe dig med at holde styr på din privatøkonomi.

Spor dit forbrug

At holde styr på dine udgifter kan hjælpe dig med at identificere områder, hvor du kan skære ned på udgifterne og spare penge. Hvis dine udgifter stiger, skal du ikke øge dit budget uden at lede efter alternativer. Se i stedet efter måder at spare penge på, såsom at shoppe efter bedre tilbud. Hvis du er under- eller overforbrug, kan det være en god idé at justere dit budget i overensstemmelse hermed. Når du har en klar forståelse af dit budget, kan du foretage de nødvendige ændringer.

Processen med at spore dine udgifter kan være enkel og sjov. Du kan bruge en notesbog, regneark, telefonapp eller softwareprogram til at holde styr på dine penge. Du kan gøre dette, mens du bruger det, eller du kan spore det i længere perioder. Du kan også logge dine transaktioner via netbank eller papirudskrifter. Jo mere detaljeret du laver loggen, jo mere kan du se, hvor dine penge går hen, og hvad du kan skære ned på.

Opret et budget for nødsituationer

At oprette et personligt budget til nødsituationer kan virke som en skræmmende opgave, men det behøver det ikke at være. Du kan klare svære tider, spare flere penge og nå dine økonomiske mål hurtigere. Denne artikel er kun til informationsformål. For mere information, kontakt Advance America. Vi har hjulpet millioner af mennesker med at styre deres økonomi siden 1997. Kontakt os i dag for en gratis og uforpligtende konsultation. Vi kan hjælpe dig med din økonomiske nødsituation.

At øge din nødopsparing kan være så simpelt som at skære ned på dine udgifter. Ved at skære ned på din underholdning og spise ude, sparer du flere penge hver måned. Selv salg af ting rundt omkring i huset kan resultere i betydelige kontanter. En anden måde at tilføje til din nødfond er at automatisere din opsparing. På denne måde behøver du ikke bekymre dig om, hvornår pengene kommer ind. Du kan endda spare ekstra penge op til gaver.

Plan for fremtiden

De fleste mennesker på et hvilket som helst tidspunkt af livet har brug for at planlægge deres fremtid. At spare penge er det vigtigste langsigtede økonomiske mål for de fleste. Du bør spare 10% til 15% af hver lønseddel på en skattemæssigt begunstiget pensionskonto, såsom en traditionel eller Roth IRA. At spare penge til pension er den bedste måde at sikre, at du ikke får brug for i fremtiden, men små skridt kan hjælpe dig på vej.